Akira Ikemi, Ph.D.: Fókuszolás keleten és nyugaton – Gendlin fókuszolás módszerének mélyebb megértése és az ázsia fókuszolás metódusok

Kezdés dátuma: 2024. szeptember 6.
Befejezés dátuma: 2024. szeptember 7.
Egész napos esemény
Cím: Budapest, Déli pu. közelében

Kétnapos műhely: Fókuszolás keleten és nyugaton

Gendlin fókuszolás módszerének mélyebb megértése és az ázsia fókuszolás metódusok.

A workshop célja, hogy elméletben, és gyakorlatban is mélyebben megértsük a fókuszolást, valamint bemutassuk az „ázsiai fókuszolás metódusokat”, a fókuszolás mindfulness-alapú megközelítését. A workshop Gendlin „Focusing Short Form” című művének bemutatásával és gyakorlatainak megismerésével kezdődik. Ezt követi a „Tapasztalás” koncepció és a „Találkozás az állatokkal” gyakorlat, melyen keresztül megelenedik a tapasztalás élménye. A workshop utolsó részében a résztvevők az „ázsiai fókuszolás módszereket” sajátítják el. A három technika: Kansoho (gondolatok megfigyelése), Kangaho (más néven Kanga) és Blue Sky Focusing. A workshop lehetőséget kínál a résztvevőknek, hogy egyidejűleg megtapasztalják a nyugati és a keleti stílusú fókuszolást.
A műhely angol nyelven, magyar tolmácsolással zajlik.

Akira Ikemi, Ph.D. a FOT egyik legmeghatározóbb alakjának számít napjainkban, a japán Kansai Egyetem Faculty of Health and Well-Being és a Graduate School of Psychology professzora. Szakmai útja kezdetén Eugene Gendlin irányítása alatt a Chicagói Egyetem posztgraduális iskolájában dolgozott. Szakmai pályája a kórházi és szervezeti klinikai pszichológia területén kezdődött, majd egyetemi oktatőként folytatódott. Dr. Ikemi termékeny író, több mint 180 cikket és könyvfejezetet írt japán és angol nyelven. Elnyerte a tekintélyes Japán Humanisztikus Pszichológiai Szövetség díját, a Journal of Humanistic Counseling (American Counseling Association) “Élő Fényforrásként” ismerte el. Munkatársával, Eddy Daswanival közösen írt egy az 1970-es években Indián átutazó hippik kalandjairól szóló regényt.

A workshop elsősorban személyközpontú és/vagy fókuszolás-orientált terapeutáknak illetve terápiás képzésbe járóknak szól, akik:
  • hiteles forrásból szeretnék alaposabban megismerni a fókuszolás módszerét
  • és inspirációt keresnek terápiás eszköztáruk bővítéséhez.

Időpont: 2024 szeptember 6-7 (mindkét nap egész nap)
Díja: 25.000 Ft  + 100 euro
Helyszín: Budapest, Déli pu. közelében
Jelentkezési határidő: 2024 április 30.
Jelentkezés: Szilágyi Veránál a szilvera@gmail.com címen