Egyéni foglalkozások

kartyavar

Egyéni foglalkozásainkon fókuszosan dolgozhat problémáival, azokkal a felmerülő kérdésekkel, amelyek leginkább a figyelmét kérik.

Az egyéni fókusz konzultációs időponttal kezdődik, amelyen megállapodunk az ideális ülésszámban, a foglalkozás központi kérdéseiben és a foglalkozás kereteiben.

Célunknak tekintjük azt is, hogy az ülésszám leteltével elsajátíthassa a fókuszos szemléletet, amit aztán a mindennapjaiban is hasznosítani tud.

Egyéni fókuszolásra telefonon és e-mailen lehet jelentkezni a kívánt fókusz kísérőhöz.

~~~

Hogyan dolgozunk?

Sok terápiás és önismereti módszer titokzatos ködbe burkolózik, s így csak kevesen tudják, hogy általában mi történik a zárt ajtók mögött. És habár minden fókuszkísérő más és más, az alább olvasható szempontok gyakorta képezik a pszichológiai munka alapját.


Konzultációs időpont

A fogalakozásokat rendszerint konzultációs időpont előzi meg, amelyen a jelentkezőnek lehetősége van elmondania motivációját és elvárásait. Az alkalom fontos momentuma, hogy az illető egy próbafolyamat részeként kipróbálhatja a fókuszos munkát. Mindezen túl megbeszéljük a fókuszülések tervezett menetét és a foglalkozás kereteit (hány perc egy ülés, heti hány alkalom stb.). A jelentkezőtől általában adott időn belül kérünk visszajelzést, hogy szeretné-e ténylegesen elkezdeni a foglalkozást.

Bevezető fázis

A bevezető fázis része a fókuszos munka kompetencia szintű elsajátítása, azaz megtanítjuk, hogyan lehet a módszerrel dolgozni. Része lehet ennek a szakasznak a feltáró munka, amikor felmérjük, hogy a fókuszoló számára milyen a legoptimálisabb munkamenet.

Munkafázis

A foglalkozások ezen szakaszában a korábbi megállapodásnak megfelelően folyik a lélektani munka. Ez lehet, hogy cél/tünet-orientált vagy expreimenciális, azaz jelen érzésekre korlátozódó munkamódot követ.

Befejezés

A kliens és fókuszkísérője áttekintik a folyamatot az indulás pillanatától a záró alkalomig. A fókuszoló reflektál a folyamat tanulságaira arra, hogy milyen volt számára az elmúlt időszak.


Kiknek ajánljuk?

– Mindenkinek, aki mélyebb önismeretre vágyik

– Segítő foglalkozású szakembereknek

– Fogamzási problémákkal küzdő nőknek

– Életproblémák, elakadások és mindennapi szorongások kezelésére


Fókusz kísérőink elérhetősége:

Harkai Viktória: harkai.viktoria@fokuszolas.hu tel:20/497-1739

Higi Vera: higi.vera@fokuszolas.hu tel:30/298-3850

Stoll Dániel Péter: stoll.daniel@fokuszolas.hu tel:20/537-8219

Kép forrása:
http://marthema.deviantart.com/art/Support-83476199

Kiknek ajánljuk?

– Mélyebb önismeretre vágyóknak
– Segítő foglalkozású szakembereknek
– Fogamzási problémákkal küzdő nőknek
– Bármilyen elakadás esetében

Fókusz kísérőink elérhetősége:

Harkai Viktória: harkai.viktoria@fokuszolas.hu tel:20/497-1739

Higi Vera: higi.vera@fokuszolas.hu tel:30/298-3850

Stoll Dániel Péter: stoll.daniel@fokuszolas.hu tel:20/537-8219

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(Spamcheck Enabled)